ILST-NPV-480W-2021
 • Típus
  ILST-NPV-480W-2021
 • Korábbi évek típusai
  ILST-NPV-480W
 • Smart
  Igen
 • Akkumulátor kapacitás
  Ah
 • LED
  Samsung,CREE,Osram

Gyártói Terméktájékoztató

 • Termék megnevezése: LED-es Növényvilágítás
 • Minősítés: CE (Európai Megfelelőség)
 • Termék gyártási ideje: 2021

Cégünk 2010 októberében a Kecskeméti NJE Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának felkérésére közös kutatásba kezdtünk, hogy megállapítsuk a palántanevelés és növény élettan során elérhető előnyöket, a mi koncepciónkban kifejlesztett LED-es alkalmazott pótmegvilágítás hogyan, és milyen mértékben befolyásolja    a növények növekedését és fejlődését.

A párhuzamos kísérletsorozatainkhoz kifejlesztettünk egy speciális   LED-es pótmegvilágítást, amely a nap által kibocsátott fényspektrumot közel azonos módon mintázza.

Kísérleteink megmutatták, hogy a pótmegvilágítás pozitív hatással van a növények fejlődésére, viszont a további kísérletek nem produkáltak jelentős különbséget a két pótmegvilágítási fajta között.

Minden kétséget kizáróan tudjuk bizonyítani, hogy a LED-es pótmegvilágításunk ki tudja váltani a konvencionálisan használt higanygőzös halogén lámpákat.


A LED-es pótmegvilágítás előnyei:

Kísérletünkben megállapítottuk, hogy eredményekben nincs jelentős eltérés a két világításfajta között, viszont jelentős előnyei vannak más szempontokból.

A LED-es világítás alkalmazásával az áramhasználat akár 40%-al is csökkenhet azonos eredmények eléréséhez.

Mivel a szokásosan használt halogén lámpák irracionálisan nagy hőt termelnek működés közben (amire nincs szüksége a növénynek), ezért az üvegházban szükségessé válik a hűtés megoldása, ami extra költségekkel is jár.

A LED technológiát alkalmazó világítás esetében erre nincs szükség, mivel nem termel közel annyi hőt, mint a hagyományos fényforrások.

A konvencionális növény pótmegvilágításban használatos fényforrások rendkívül érzékenyek a ki-be kapcsolásra és nem dimmelhetőek.

Előnyei közé tartozik a hosszabb élettartam! Átlagosan egy LED-es fényforrás 30000-50000 órányi működést bír ki, hozzávetőleg 10%-os sugárzási veszteséggel ezen működési idő alatt.

Ha naponta átlagosan 8 órán át használjuk a pótmegvilágítást, akkor is képes min. 10 évig működni!

A pótmegvilágítás sugárzási dózisa a növényfejlődés miatt az egyik legfontosabb tényező, mivel a sugárzási dózis a távolság négyzetével fordítottan arányosan változik!

Leegyszerűsítve, ha ugyan olyan sugárzási tényezővel, vizsgálunk két különböző fényforrást, viszont az egyik esetében a kibocsájtott hősugárzás miatt a növénytől való távolság kb. 3 méter (konvencionális fényforrások) ellenben a másik fényforrás (LED) elhelyezhető a növénytől akár

1-1,5 méteres távolságban, kb. 40-50% plusz növényfejlődési hozammal számolhatunk!

A konvencionális növény pótmegvilágításban használatos fényforrások rendkívül érzékenyek a ki-be kapcsolásra, viszont a LED-es fényforrások nem.


Jelenleg alkalmazott növényvilágításunk és annak felépítése:

Cégünk által fejlesztett növényvilágításunkban Samsung, CREE és Osram LED chipeket használunk.

Világításunknál 100%-os passzív hűtést alkalmazunk. Alacsony hőtermelést és jó hőelvezetést biztosít.

480W-os teljesítményű moduláris kialakítású, a könnyű szerelés és javítás érdekében.

Ennek köszönhetően, ha sérülés éri a lámpát, modulonként a teljes csere elkerülésével is javítható.

 A lámpa elemek (modularitásukból adódóan) külön állíthatók igény szerinti szögben az optimális megvilágítási szint eléréséhez a különböző kultúrnövények esetében.

 A szögben állítás fontos, mivel a növény fejlődésével nem csak a magassága változik, hanem a levélzet horizontálisan is terebélyesedik! Kísérleteink igazolták a szögben állítás fontosságát!

MeanWell driver dimmelhető funkcióval. Dimmelés lehetséges központilag (egyszerre több lámpát max. 15 db) vagy külön-külön.

Külön figyelmet szántunk tervezésünk során arra, hogy termékünk az üvegházakban megtalálható nagy páratartalommal szemben is ellenálló legyen. Kialakítása világításunknak ezért IP66 védett.


Garancia:

Cégünk termékeire 5 év garanciát vállal!

Garancián túli alkatrészellátást pedig, minimum 15 évig vállaljuk!


A teljes kutatásért érdeklődjön a következő e-mail címen: info@ilst.hu