NAPERŐMŰVEK


Cégünk naperőművei villamos energiát hoznak létre a napenergia felhasználásával.


Hálózatra visszatöltő naperőmű

Naperőmű telepítésének nem képezi akadályát a már létező, kiépített villamos hálózat sem. Ez esetben a naperőmű csatlakozik az elérhető villamos hálózathoz. Ennek köszönhetően a napelem segítségével termelt energiának fel nem használt részét visszatölti a szolgáltató részére, illetve ha a napelem segítségével termelt energia nem fedezi a szükségletet, az akkumulátor helyett azt a villamos hálózatból pótolja.

Hálózathoz csatlakozó (visszatöltő) naperőművek esetén már létezik kapcsolat a fogyasztó és a villamosenergia szolgáltatója között. Ilyen helyzetben kiépített, üzembe állított hálózati naperőművek segítségével biztosítani lehet a felhasználónak:

  • nap energiájának köszönhetően az elektromos berendezések működéséhez kapcsolódó energiaköltségek jelentős csökkentését
  • hozzájárulást a környezetbarát, zöld energiafelhasználáshoz
  • hálózati kapcsolódás révén a szolgáltatás folyamatosságát villamos áram igény mértékétől függetlenül

Sziget üzemű naperőmű

Az autonóm, házi naperőmű megteremti a lehetőségét a villamosenergia-szolgáltatás elérésére olyan elszigetelt helyszíneken, ahol még napjainkban sem megoldott kiépített hálózatról az elektromos áramhoz való hozzáférés. A berendezés akkumulátorai a megtermelt elektromos áramot tárolják, így biztosítva a fogyasztó folyamatos energiaellátását.

Az autonóm naperőművek nincsenek kapcsolatban a villamosenergia szolgáltatók halózatával. Ez a berendezés alapvető tulajdonsága, amely két csoport számára kínál ideális megoldást az elektromos áram szükségletük fedezésére:

  • elhivatott környezetbarátok, akik az autonóm naperőművel már nem terhelik bolygónkat fosszilis energiahordozók felhasználásával
  • elektromos hálózattól elzárt helyen lakók, akik kapcsolódása hálózati szolgáltatóhoz aránytalan költségekkel és infrastrukturális beruházással járna, miközben ennek megvalósítására befolyásuk legfeljebb csekély mértékben van.

Cégünk a teljes tervezést, kivitelezést és ügyintézést (előzetes engedélyeztetési eljárás) vállalja.

 

NAPERŐMŰVEK

Termékek