Napelemes okos gyalogátkelőhely


Az ILST-Hungary Kft. 2 típusú intelligens gyalogátkelőhely figyelmeztető sárga villogót fejlesztett ki a közelmúltban a közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési szempontokat és előírásokat szem előtt tartva:

1.) Az ILST-NSV-SMART-PRO1 típusú OKOS napelemes sárga villogó működése a következő:

  • A gyalogátkelőhelyhez párban elhelyezett eszközök vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak.
  • Amikor nem érzékeli gyalogos jelenlétét az elektronika, akkor nem villognak a sárga villogók.
  • A gyalogost érzékelve, mindkét pár villogó egy adott időtartamig villog (min. 20 sec). (több villogási mód választható, alapesetben a "tri-flash" üzemmódot alkalmazzuk)

 

2.) Az ILST-NSV-SMART-Lighting-PRO1 típusú OKOS napelemes sárga villogó, működése pótmegvilágítással a következő:

  • A gyalogátkelőhelyhez párban elhelyezett eszközök vezeték nélküli hálózaton keresztül kommunikálnak.
  • Amikor nem érzékeli gyalogos jelenlétét az elektronika, akkor nem villognak a sárga villogók és a kandeláberen elhelyezett közvilágítási lámpafej derengő fénnyel világít.
  • A gyalogost érzékelve, mindkét pár villogó egy adott időtartamig villog (min. 20 sec). (több villogási mód választható, alapesetben a "tri-flash" üzemmódot alkalmazzuk).
  • A gyalogos érzékelésének a pillanatában a megvilágítást feldimmereli a vezérlő elektronika, ebben az időszakban a min. 20 lux megvilágítottság biztosított a gyalogátkelőhelyen a szabványi előírásoknak megfelelően.

Tapasztalatunk szerint, a folyamatosan 1 Hz-es sárga villogást (gyalogos jelenléte nélkül is) az autóval közlekedők idővel megszokják, és nem jelent plusz biztonságot egy gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogos számára. Amennyiben arra szocializáljuk a gépjárművekkel közlekedőket, hogy gyalogos jelenlétekor kapcsol be a figyelmeztető villogás, és ezzel együtt a gyalogátkelőhely környezetében megemelkedik a megvilágítottsági szint, ez mindenképpen gyalogos áthaladására figyelmeztet.

A magasabb megvilágítottsági szint miatt, távolabbról jobb lesz a gyalogos láthatósága. A villogás időzítése minimum 20 másodperc 2 sávos, maximum 9 méter széles aszfaltos út esetén, hogy a mozgáskorlátozottak is kényelmes, lassú tempóban, biztonságosan áthaladhassanak.

Részletes tájékoztatóért, kérjük lépjen a termékek menüpontba!

Napelemes okos gyalogátkelőhely

Termékek